Slikaway.dk

Bestil inden kl. 16 og få dit slik indenfor 1-2 hverdage – Fri fragt ved køb over Kr. 399,- (Min. køb for 100 kr.)
Skittles Fruits Grøn Skittles Fruits Grøn kr. 14,00
kr. 14,00 Gå til kassen

Bland selv karamel slik

Her finder helt sikkert din favorit karamel, både bløde karameller, hårde karameller med og uden chokolade.

Når slikposen skal fyldes, kan du ikke komme uden om karameller, de dejlige karamelstykker indpakket i farvestrålende papir som giver en forventningens glæde som når man pakker gaver op. Saltkarameller der med deres specielle blanding af salt og sødt giver en fænomenal smag. Der er også de helt vidunderlige Toms fyldt lakrids med karamelsmag eller Malacos bløde karamelguf.

Karameller findes i mange forskellige varianter, hårde, bløde, indpakkede karameller, overtrukket karameller og med mange forskellige smagsvarianter. Karameller med chokoladeovertræk som Werthers Original Soft Chocolade Toffees der jo bare en klassiker, eller hvad med de berømte Lonka Fransk Nougat eller Lonka Fudge der findes i mange forskellige smagsvarianter der alle smager himmelsk. Vi kender også alle Haribos frugt karameller Maoam, der er farvestrålende og lækre frugtkarameller som alle børn elsker. SlikAway har et kæmpe udvalg af karameller fra alle de kendte brands, Malaco, Haribo, Toms og mange andre populære mærker, så skal der hygges med fredagsslik eller slik til en tur i biffen, så finder du karameller der fylder så dejlig meget i munden og med den gode smag.

Er du mere til veganske karameller eller har du fødevareintolerance og skal være forsigtig med hvad du spiser, så har SlikAway karameller der er glutenfri, laktosefri, gelatinefri og veganske. Du finder dem i deres egen kategori, så er det let for dig at vælge det rigtige.

Big Ben karameller

Big Ben karameller der så dagens lys i Århus tilbage til 1939, er en af dem mest kendte indpakkede karameller og er i dag lige så populær som da den første gang kom på markedet. Du kender dem helt sikkert fra fastelavn hvor de ofte er en del af de mange dejlige ting der bliver fyldt i tønden. Hvem har ikke oplevet sidste skoledag med Big Ben karameller, den gamle tradition hvor de afgående elever kaster karameller ind til de mindre skolekammerater. Big Ben karameller findes i 5 forskellige smagsvarianter, rom, hasselnød, kakao, lakrids og karamel.

Lidt historie om karamel

Karameller dukkede først op ved de arabiske hararemskvinder. De spiste dog ikke ”kurat al milh”, som det blev kaldt, men brugte det til at fjerne uønsket hårvækst.

Senere i slikhistorien blev fremstilling og den videre udvikling af karamelliseret sukker noget som amerikanerne specialiserede sig i. Amerikanerne kunne godt lide smagen og samtidig var det langtidsholdbar og kunne transporteres over lange afstande, hvilket passer godt til et stort land. Senere i 1800-tallet fandt man på at tilføre mælk til sukkermassen for at gøre den mere lækker, det fik navnet caramel.

Hvordan laves der karameller?

Måske du savner barndomsmindernes søde duft af karamelliseret sukker, fløde og smør når de hjemmelavede karameller blev lavet, men i dag fremstilles karameller på en hurtigere og mere effektiv måde, hvor mange af dem stadig fremstilles med udgangspunkt i de gamle opskrifter.

Karamel er sukker opvarmet til en temperatur på mindst 185 grader hvorved det karamelliserer til en tyk, klar, brun sirup der stivner ved nedkøling.  Karamelmassen anvendes til at lave flødekarameller, der fremstilles ved opvarmning af sukker, glukosesirup og mælk eller smør og så tilsættes det hakkede nødder eller smagsstoffer som lakrids eller chokolade. Mere specifikt laves de forskellige typer karamel af flere forskellige grundlæggende ingredienser som mælk, kondenseret mælk, fløde, sirup, sukker, smør, olie og melasse. Mælk og den kondenseret mælk forhindrer karamel i at blive hård. Sirup og melasse er med til at tilføre sødme til de forskellige typer karameller. Alt efter hvilken type karamel du vil have, vil en form for fedt være nødvendig for at give karamellen sin elastiske natur. Der tilføres forskellige smage og udover chokolade og lakrids kan der også tilføres vanillie, kaffe, ahorn, salt og pebermynte. Pebermyntekarameller smager utrolig godt og giver en frisk smag i munden.

Opbevaring af karameller

Hvis det skulle ske du ikke får spist alle dine karameller, så skal de opbevares tørt, mørkt og køligt (12-18 grader), så er karamellerne forsat friske når de kommer på bordet igen.
Blandet karamel - Bland selv slik
Tilføjet til kurv - Gå til kassen