SLIKKEPIND

SLIKKEPIND

Big Boom Trio 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Lolli

kr. 4,95
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Boom Mango 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Sandia Watermelon 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Fusion 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Black Lollipops 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Rexim Snus Slikkepinde 3 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Cola Pop 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

BLAND SELV SLIK

Rexim – Salmiak Snus Bonbon

kr. 8,00
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Double Chicle Lollipop 2 Stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Big Bom XXL Double Sensation 2 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Chupa Chups Slikkepinde 3 stk

kr. 9,50
Tilføj til kurv

SLIKKEPIND

Tyrkisk Peber Slikkepind 3 stk

kr. 9,00
Tilføj til kurv

Bland selv slikkepind

En slikkepind er for alle, førhen var det kun børn der spiste slikkepinde men i dag så er det alt og alle der nyder en god smagfuld slikpind.

Slikkepinde findes i mange former, farver og smagsvarianter. En af de mest kendte er Chupa Chups men du kender sikkert også de lækre lysebrune med lakrids smag eller den nu udgået Dumle karamel slikkepind. 

Slikkepinde er altid et hit

Slikkepinde kan vi nok alle huske fra vores barndom hvor den skabte glæde hos både børn og voksne.  Hos SlikAway har vi flere forskellige varianter og figurer der alle vil falde i god jord hos såvel familiens mindste medlemmer som de voksne.

En slikpind blev brugt og bruges stadig rigtig mange steder som belønning til børnene, når de har været rolige ved lægen eller tandlæge, hvor det nok er de sukkerfri slikpinde der bliver brugt. Har barnet siddet stille ved frisøren er det også tit det belønnes med en slikkepind. Når børnebørnene er på besøg ved bedsteforældrene er det også særdeles populære, hvis de finder en slikkepind frem fra gemmerne. Slikkepinde er utrolig populære hos børnene og der er faktisk også mange voksne har hang til det lille søde stykke slik som giver en god smag i munden i længere tid.

Chupa Chups slikkepind

Chupa Chups er en af de mest kendte slikpinde og de har udover de traditionelle slikpinde også forskellige slikpinde der udover at smager godt også giver stor morskab for børnene. Eksempelvis er der Chupa Chups tungemaler der farver børnenes tunge med sort, gul eller rød farve (ingen kunststoffer), eller også Chupa Chups melody pops hvor der kan spilles melodier på pinden. Chupa Chups brandet blev oprettet i 1958 af spanieren Enric Barnat. Enric fandt på den smarte anordning da han ville skabe slik der ikke gav beskidte finger når det blev spist. Navnet kommer fra det spanske verbum ”chupar” som betyder ”at suge” og navnet Chups skal symbolisere lyden af slikpinde der kommer ud af munden.

Hvad er slikkepinden lavet af?

Hovedingrediensen af en slikkepind er sukker. Slikpinden er ofte lavet  bolche eller karamel/chokolade, der er sat på en pind af plastic. Slikkepinde findes flere forskellige smage og former, eksempelvis flade slikpinde, store- og små slikpinde, hjerte slikpinde osv. Der findes rigtig mange forskellige udformninger, men den mest almindelige form er de klassiske runde med smage af surt, sødt eller stærkt. Nogle slikpinde indeholder tyggegummi og andre indeholder forskelligt blødt slik og det er også populært med slikpinde med tyrkisk peber smag, spejdersnus eller smag fra Dracula bolcher.

En slikkepind er i ordets forstand et stykke konfekture der er fastgjort til en pind. Det spises ved at suge det, men det kan også tygges eller slikkes afhængig af ingredienserne i slikkepinden.

Slikpindens oprindelse

Det er nok de færreste der ved at slikpinden faktisk blev opfundet af fortidsmennesket der fandt på at dyppe en pind i en bikube for derefter at slikke honningen af.

En amerikaner ved navn George Schmidt skabte i 1908 den moderne slikkepind, eller det påstår han i hvert fald. I 1931 fik han retten til det amerikanske navn for slikkepind, nemlig lollipop som var opkaldt efter en væddeløbshest ved navn Lolly Pop, hvordan sammenhængen er imellem hesten og slikkepinden står hen i det uvisse.

En anden historie er at navnet lollypop er sat sammen af de to gamle nordengelske ord lolly og pop. Lollypop blev brugt af briterne allerede i 1784 når der blev talt om søde sager. I 1850’ernes London købte de fattige gadebørn slikpinde der var lavet af melasse(sukkererstatning) som er en del blødere end nutidens slikpinde.

Mange berømtheder har igennem tiden været kendt for at bruge slikkepinde og i 70’erne var der krimiserien Kojak med Teddy Savalas i hovedrollen, som den skallede kriminalkommissær der altid havde en slippepind i munden. Slikkepinden har også været brugt i 2015 i en kampagne mod rygning, hvor man kunne se flere kendt danske musikere med en slikpind i munden i stedet for en cigaret. Slikpinden skulle skabet et cool touch til det personlige image i stedet for cigaretterne.
Slikkepind - SlikAway